Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Uutiset aikajärjestyksessä:

Ahveniston Autourheilijoiden järjestämän Härkätien Lenkki AS:n SM-luokan voittoon ajoi vahvoihin mestarisuosikkeihin lukeutuva kaarinalais-vantaalainen pari Iiro Rousku – Stefan Åstrand. Samassa yhteydessä ajetun AS:n cup-sarjan avauskisan voittivat Lapuan Markku Välkkilä ja Juha Ristikangas. 

AAU:n suunnistuksellisesti vaativan SM- ja cup-osakilpailun haastavimmat jaksot ajettiin Lopella Räyskälän lentokeskuksen ympäristössä. SM-luokan 21 parin kisalla oli kestoa lähemmäs kuusi tuntia, ja molemmissa arvokisaluokissa kärjen ja häntäpään piste-erot muodostuivat melkoisiksi.  

SM-luokassa voittajapari ajoi näkemättä läpi yhdestä kisan noin 130 suunnistusasemasta, mutta toiseksi sijoittunut forssalais-loppilainen pari Jari Koivisto – Toni Koivisto ei hukannut yhtään kymmenen aikaminuutin arvoista asemaa. Paremmin järjestäjän ihanneajoissa pysynyt Rousku–Åstrand otti täydet SM-pisteet 50 sekunnin voittomarginaalilla kisassa, missä oli 23 aikatarkastusasemaa. SM-luokassa viimeiseksi sijoittunut pari hukkasi peräti 33 suunnistusasemaa! 

Kahdella suunnistushudilla kisaurakasta selvinneet loppilais-riihimäkeläinen pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter ja hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen jäivät kärkipareille huomattavasti, mutta kisan kolmosen ja nelosen keskinäiseksi eroksi tuli vain 92 sekuntia.  

Yleiskilpailussa viidenneksi ja A-luokan ykköseksi ajoivat lohjalaiset Mika ja Jukka Lahtinen. Vuodesta 1961 alkaen ST-ajoja ja autosuunnistuskilpailuja ajanut 84-vuotias Kauko Ohrankämmen ajoi Jari-poikansa ”nuoteilla” yleiskilpailussa kahdeksanneksi ja A-luokassa Lapuan Jukka ja Jaakko Viljasen jälkeen kolmanneksi. 

22 parin cup-luokassa kilpailleista B-luokitelluista pareista Välkkilä–Ristikangas oli yhdestä suunnistushudista huolimatta ylivoimainen ykkönen. Ainoana cup-luokan parina ilman kadotettuja suunnistusasemia edenneet Raul ja Jarno Kotajärvi sijoittuivat cup-avauksessa toiseksi. Oululais-vantaalaisen parin jälkeen pokkasi niin ikään isä ja poika, eli janakkalalainen Matti ja valkeakoskelainen Antti Erämaja. 

Yhdeksän parin kansallisen C-luokan voitti reittivirheettömällä ajolla hattulalais-hämeenlinnalainen kaksikko Manu Immonen – Matias Immonen. 

Autosuunnistuksen arvokisasarjat jatkuvat syksyllä. Viimeisen kolmesta cup-kisasta järjestää Lopen UA 15.10. samanaikaiseksi AS:n NEZ-mestaruussarjan Suomen kisaviikonlopun ensimmäisen osakilpailun yhteydessä. 

KoivistotSMkisa
Jari ja Toni Koivisto suunnistivat ilman kadotettuja reittiasemia ja sijoittuivat SM-avauksessa toiseksi. 

 

Ahveniston Autourheilijoiden nyt lauantaina 22.5. isännöimä Härkätien Lenkki AS käynnistää autosuunnistuksen arvokilpailusarjat 45 parin voimin. SM- ja cup-luokkien lisäksi Hämeenlinnassa ja Lopella ajettavassa kilpailussa on C-luokka, jossa ajaa kymmenkunta paria. 

Härkätien Lenkki AS:n piti päättää vuoden 2020 arvosarjat lokakuussa, mutta koronavirusepidemian paheneminen pakotti AAU:n peruuttamaan kyseisen kilpailun. Ratamestari Pekka Virtanen on kuitenkin hyödyntänyt syksyllä tekemänsä kartoitustyöt kevään AS-avauksessa.  

SM-sarjan kärkipään kartanlukijoihin lukeutuva Virtanen lupaa riittävästi suunnistushaastetta kaikille luokkatasoille. 22:n SM-luokan parin suunnistusurakka kestää yli viisi tuntia, ja kovimmat kisajaksot ajetaan itse tehdyillä tarkoilla mittakaavan 1:5 000 kartoilla. 23 parin cup-luokassa kisakuviot ovat helpommat kuin SM-kisassa. 

Härkätien Lenkki AS:n kilpailukeskus on Rengon Nummenkylässä, mistä cup-luokka starttaa matkaan kahden minuutin välein kello 16 alkaen. SM-luokan kilpailu käynnistyy kello 18.10. Molemmissa arvokisaluokissa parit ajavat viime vuoden käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, joten hallitseva suomenmestaripari lähtee matkaan viimeisenä kello 18.52. 

Autosuunnistus on laji, missä kartanlukijalle ei ole alaikärajaa, joten mukana on monia isä-poikapareja. Yhden tällaisen muodostavat noin 30 vuotta yhdessä ajaneet Kauko ja Jari Ohrankämmen. Huomionarvoista on se, että isä Kauko täyttää tänä vuonna 85 vuotta, ja AAU:n kisa on kuljettajakonkarin 60-vuotisjuhlakilpailu! 

5Ohrankammenet
Loppuvuodesta 85 vuotta täyttävä Kauko Ohrankämmenen ajaa Härkätien Lenkki AS:ssa 60-vuotisjuhlakilpailunsa! 

Lähtöluettelo

Lisätietoa AAU:n AS-kilpailusta ja autosuunnistuksesta: 
Pekka Virtanen, 0400 966 095 
Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä 

 

 Autosuunnistuksen lajiryhmä järjestää autosuunnistuksen lajipäivän lauantaina 17.4.2021. Tapahtuma järjestetään vallitsevasta tilanteesta johtuen vain etäyhteyksin, Microsoft Teams -ohjelmaa käyttäen. Ohjelma alkaa klo 10:00. Teams-kokous avautuu jo klo 9:30 jotta kaikki ehtivät saada yhteytensä kuntoon ennen aloitusta.

Kaikki autosuunnistuksen harrastajat ovat tervetulleita maksuttomaan tilaisuuteen. Ilmoittautumiset KITI:n kautta osoitteessa akk.autourheilu.fi > Kirjaudu sisään > koulutukset.

Osallistumislinkki Teams kokoukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautuessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 16.4.2021.

Ahveniston Autourheilijoiden lauantaina 22. toukokuuta isännöimä SM/Cup Härkätien Lenkki AS toimii autosuunnistuksen kesäkauden avauskilpailuna ja vuoden ensimmäisenä kalenterikilpailuna. SM- ja cup-luokkien lisäksi Hämeenlinnassa ja naapurikunnissa ajettavassa kilpailussa on kansallinen C-luokka, ja kyseessä on Kauko Ohrankämmenen 60-vuotisjuhlakilpailu. 

Autosuunnistuksen SM- ja cup-sarjojen piti päättyä viime lokakuussa Ahveniston U:n järjestämään SM/Cup Härkätien Lenkki AS -kilpailuun. Koronavirusepidemian paheneminen pakotti AAU:n peruuttamaan kyseisen kilpailun, mutta silloin tehtyjä luvitus-, kartoitus- ja reitintekohommia hyödynnetään nyt toukokuussa, kun ohjelmassa on uuden AS-kesän avaava SM/Cup Härkätien Lenkki AS. 

Kilpailun ajankohdan muuttuminen ei mahdollista aivan samanlaista kilpailua, kuin mikä olisi ollut ohjelmassa lokakuussa, mutta kevään hyvä eteneminen ja koronavirustilanteen rauhoittuminen mahdollistavat silti riittävän suunnistuksellisuuden omaavan kilpailun järjestämisen. 

Härkätien Lenkki AS tarjoaa ajelua Hämeen Härkätien ympäristössä välillä maalaistalojen pihoissa poiketen ja muutamaa erikoiskartta-aluetta hyödyntäen. 

Koronavirusrajoitusten vuoksi kilpailussa ei todennäköisesti pystytä tarjoamaan aivan normaaleita lähtö-, maali- ja taukopalveluita, mutta tauolla myös on käytössä vessa ja puffetti. Sekä kilpailukeskuksen että tauon kahvioiden tuotto menee paikallisten kyläyhdistysten hyväksi. 

SM- ja cup-luokat maksavat osanottomaksun etukäteen, mutta C-luokan maksut hoidetaan lähtöpaikalla. C-luokassa on rajoitetusti jälki-ilmoittautumispaikkoja, mutta SM- ja Cup-luokkiin ei voi jälki-ilmoittautua. Kaikissa luokissa on mahdollista kilpailla lähtöpaikalla lunastettavalla tutustumislisenssillä. Jos kilpailijalla ei ole kilpailussa tarvittavaa lisenssiä eli hän ei voi ilmoittautua Kiti-järjestelmän kautta, ilmoittautuminen hoituu sihteerin kautta (yhteystiedot kutsussa). 

SM/Cup Härkätien Lenkki AS:n Kiti-kisasivu löytyy täältä

5Ohrankammenet
Tule juhlimaan Kaukon kanssa! Loppuvuodesta 85 vuotta täyttävä Kauko Ohrankämmenen ajaa Härkätien Lenkki AS:ssa 60-vuotisjuhlakilpailusa! Jari Ohrankämmen on toiminut isänsä kartturina vasta noin 30 vuotta. 

 

Pikku-uutisia

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com