Renko-Hämeenlinna-AS:n järjestäminen vaarassa!   (7.2.2009)

Ahveniston Autourheilijoiden Rengon osasto pohti 7.2. kello 00.30 AS-urilla järjestämässään palaverissa kilpailun siirtämistä hamaan tulevaisuuteen. Syynä tähän pohdintaan on järjestäjien pettymys kilpailijamäärään. Minimiosanottajamäärätavoite eli 50 paria ei ole täyttynyt, ja varsinkin C-luokassa podetaan kilpailijoiden vähyyttä. Osanotto KITIn kautta on mahdollista 7.2. kello 18:n.

AAU:n kisantekijät joutuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä toteamaan, että Renko-sanalla varustettu AS-kilpailu ei ole säidenhaltijan suojeluksessa. Tosin kisaan on aikaa vielä viikko, eikä urien avaaminen tai pitäminen kunnossa tuota ongelmia. Pienen ongelman muodostaa se, että kolmisen tuntia kestävän (jos lyhennetään!) kilpailun valvonta on sunnuntaina, ja osa aurauskalustossa joutuu olemaan lauantaina tuottavassa työssä.

Kymmenen A4-kokoista karttalehteä takaa sen, että AS-purtavaa on tarjolla koko rahan edestä – siitä huolimatta, että jo nyt muutamat auraukset on siirretty käytettäväksi jossakin seuraavassa kisassa.

Mutta tuon kisan järjestäminen talvella vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, sillä nykyiset kilpailijamäärät eivät kannusta (talvi)kisan tekoon. Renko-Hämeenlinna-AS:n järjestäjät ihmettelevät sitä, että viikkoa AS-kauden avauksen jälkeen järjestettävä cup-sarjan avauskisa ei saa B-luokkalaisia harjoittelemaan ja testaamaan kalustoa.

Rengossa on luvassa varmasti riittävästi suunnistusoppia, onhan reittikuvioiden takana melkoisesti AS-kokemusta, ja reittivastaavan ja maastovalvojan yhteinen kokemus AS-kisojen teosta on melkoinen. Huima määrä peltoaurauksia takaa sen, että kuljettajat saavat ajaa sydämensä kyllyydestä, mitään nyherrystä ei ole luvassa – reittejä hukkuu kilpailijoiden huomaamatta.

Mikäli ilmoittautuminen AS-kauden avaukseen ei jostakin syystä onnistu KITIn kautta, asiassa auttaa Pekka Virtanen (0400 966 095 – pekkaej.virtanen@gmail.com).