Valikko Sulje

Talvieksytys eksyttää Riihimäellä 21.2.

Riihimäen Urheiluautoilijat järjestää lauantaina 21.2. autosuunnistuksen tämän kauden toisen SM-osakilpailun. Talvieksytyksestä tulee varmasti nimensä veroinen, sillä kilpailun pääratamestari on lajin hallitseva suomenmestari Riku Bitter.

Hyvistä ja haastavista AS-kisoista tunnettu Bitter on rakentanut yhdessä Mika Salon kanssa kolme eri vaikeusasetta olevaa reittiä pääosin Riihimäen kaupungin alueelle. Talvieksytys ajetaan merkittävältä osin asemakaava- ja taajama-alueilla, joten Riihimäellä voi lauantai-iltana liikkua autoja oudoissa paikoissa.

Järjestäjät ovat aurauttaneet kisaa varten sekä olemassa olevia teitä ja polkuja, mutta kisassa ajetaan myös paljon urilla, joilla ei ole ennen kilpailijoita liikkunut kuin järjestäjän ajoneuvoja.

Talvieksytyksen kilpailukeskus on Riihimäellä Pohjolankatu 8:ssa oleva Pohjolanrinteen koulu, mistä parit lähtevät matkaan kello 16.30 alkaen. SM-luokan ihanneaika on 4,5 tuntia, cup-luokan tunti vähemmän.

Ennen kello 17.30 starttaavaa SM-luokkaa omaa cup-kisaansa lähtee ajamaan 19 B-luokan paria. Viimeisenä cup-luokan reitille lähtevät Lapualla ajetun cup-avauksen pohjanmaalaiset kärkiparit eli voittaja Vihtori Syynimaa – Jani Leppäniemi (AL-Härmä/VetUA) ja kakkonen Jari Valtaala – Markku Välkkilä (AlavUA/LapUA). RiiUA/VaToSUA-pari Mika Salo – Ville Väre oli cup-avauksessa kolmas, mutta Salon pistesaldo ei kasva lauantaina.

27 parin SM-luokan kärjessä ajaa Lapualla SM-luokan voittanut KiikoisAS/VaToSUA-pari Tomi Viitala – Juha Heikkilä. Seuraavina SM-reitille lähtevät viime vuoden SM-kakkonen, forssalais-loppilainen FoSUAN pari Jari Koivisto – Toni Koivisto ja SM-avauksessa toiseksi sijoittunut RiiUA/KangUA-pari Hannu Hämäläinen – Jari Kulmala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *