Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja


Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan tiistaina 9.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan viisi kisaa ajetaan elo–syyskuussa. 

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne jatkuu myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 9.6. isännöimä kisa. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta. 

Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 4.8. Hämeenlinnassa Ahveniston AU:n kisalla. RiiUA:n ja AAU:n lisäksi osakilpailuja järjestävät Hyvinkään, Lammin ja Lopen UA:t sekä Turengin AUK.

 Ilmoittautuminen RiiUA:n 9.6.2020 osakilpailuun

 

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kevään osakilpailut on peruttu, mutta suurin osa pyritään järjestämään elo-syyskuussa.

 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa, 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa, ajettiin kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Sarjaan osallistui yli 150 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 360 parisuoritusta.

Kaikissa kilpailuluokissa käytiin tiukkaa pistekisaa mestaruudesta, ja luokkien kahden parhaan parin piste-erot olivat parin pisteen luokkaa. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen kuusi parasta suoritustaan. 

Sarjan päätöskisa muutti aloittelijaluokan kärkiparien järjestyksen, kun EMSC:n Vesa Hakola – Mikael Korhonen ajoi kauden neljännen voittonsa ja nousi Manu ja Matias Immosen ohi. E-luokan kuljettajien mestaruus ratkesi Hakolalle pisteen erolla. Tasapisteisiin päätyneistä karttureista Korhonen pokkasi mestaruuspalkinnot, sillä hänellä oli yksi voitto enemmän kuin Immosella. Kolmanneksi aloittelijaluokassa sijoittui pari Juha Sandholm – Matti Isomaa. 

Myös C-luokan mestaruus ratkesi Lammilla ajetussa sarjapäätöksessä. Päätöskisan voittaneet Lopen UA:n Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja keräsi lopulta kaksi pistettä enemmän kuin Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala. THU-Team/AL-Lohja-pari Hannu Juselius – Hannu Hirsivaara oli C:ssä kolmas. 

B-luokassa TCoF:n pari Anssi Vuorinen – Hannu Pusa oli lopulta kaksi pistettä parempi kuin UFAK:n Jarmo Hakonen – Andrei Krüger. RiiUA:n Mika ja Eemi Salo sijoittuivat pronssille samalla pistemäärällä, millä AAU/LopUA-pari Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen jäi B:ssä neljänneksi. 

Ylimmässä MA-luokassa Hausjärven Anssi Karppinen oli kuljettajissa pisteen parempi kuin Turun Jari Ojanperä. Karttureissa Kangasalan Jari Kulmala oli ykkönen ennen Ylöjärven Timo Saarista. Sarjan yhdeksän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Ahveniston Autourheilijat. 

  

Kuvia AS-sarjasta 

ASAlitaloEramaja

 Loppilaiset Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja nousivat päätöskisan voitolla C-luokan mestareiksi. (kuva Pekka Virtanen)

  ASVuorinenPusa

Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa voittivat AS-sarjan B-luokan mestaruuden. (kuva Pekka Virtanen)

 

 

Hämeenlinnan ympäristössä eli alueella Valkeakoski–Lammi–Hyvinkää–Loppi touko–syyskuussa ajettavan perinteisen autosuunnistussarjan markkinoinnissa otettiin jokunen vuosi sitten käyttöön perinteinen paperinen ”tolppamainos”. Suuren kysynnän vuoksi kyseisestä mainoksesta on ilmestynyt päivitetty versio kisavuodelle 2020.

Kyseessä on siis postmoderni tapahtumamarkkinointi, joka perustuu asiasta kiinnostuneiden henkilöiden aktiivisuuteen ja viitseliäisyyteen.

Toisin kuin nykyisin käytössä oleva internet- ja some-markkinointi, tolppamainosmarkkinointi tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka elävät normaalia elämää ja liikkuvat huoltoasemilla, kaupoissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla, seurojen kerhohuoneille jne.

Autosuunnistuksesta kiinnostuneiden henkilöiden toivotaan kopioivan ASjuliste2020.pdf (tämä on pdf-muodossa) tai ASjuliste2020.jpg (tämä on kuvana eli jpg-muodossa) löytyvää AS-sarjan mainosta A4- tai A3-koossa ja kiinnittävän sitä oman toimintaympäristöönsä.

Mainosta saa jakaa myös sähköisesti sähköpostilla, oman alueen Facebook-ryhmässä jne., ja sen saa sijoittaa seuran nettisivuille.

Mainoksen kiinnittämiseksi pitää tietyissä tapauksissa kysyä lupa.

Kanta-Hämeen AS-sarjan kisojen järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta sarjan eteen tehtävästä markkinointityöstä! Autosuunnistus nousuun perinteisin keinoin!

 

Kanta-Hämeen harjoitusajosarjan osakilpailut löytyvät kilpailukalenterista

Sarjapisteet

VaToSUA 21.5.2019 tulos
FoSUA 28.5.2019 tulos
RiiUA 4.6.2019 tulos 
UFAK 11.6.2019 tulos 
AAU 6.8.2019 tulos
HyUA 13.8.2019 tulos
LopUA 20.8.2019 tulos
TAUK 27.8.2019 tulos
LamUA 3.9.2019 tulos

Palkintojenjakotilaisuus pidetään 24.9.2019 klo 18.30

Nummenkylän Kylätalo, Hämeen Härkätie 4151, 14300 Renko

Palkitaan E 3, C 3, B 4, MA 1 sekä kuskeista, että karttureista

 

Sarjan 2020 yhteyshenkilöille sarjan aloituskokous 3.3.2020 klo 18:30 RiiUA:n toimistolla Kynttilätie 6, Riihimäki

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com