Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja

 

Hämeenlinnan ympäristössä eli alueella Valkeakoski–Lammi–Hyvinkää–Loppi touko–syyskuussa ajettavan perinteisen autosuunnistussarjan markkinoinnissa otettiin jokunen vuosi sitten käyttöön perinteinen paperinen ”tolppamainos”. Suuren kysynnän vuoksi kyseisestä mainoksesta on ilmestynyt päivitetty versio kisavuodelle 2020.

Kyseessä on siis postmoderni tapahtumamarkkinointi, joka perustuu asiasta kiinnostuneiden henkilöiden aktiivisuuteen ja viitseliäisyyteen.

Toisin kuin nykyisin käytössä oleva internet- ja some-markkinointi, tolppamainosmarkkinointi tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka elävät normaalia elämää ja liikkuvat huoltoasemilla, kaupoissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla, seurojen kerhohuoneille jne.

Autosuunnistuksesta kiinnostuneiden henkilöiden toivotaan kopioivan ASjuliste2020.pdf (tämä on pdf-muodossa) tai ASjuliste2020.jpg (tämä on kuvana eli jpg-muodossa) löytyvää AS-sarjan mainosta A4- tai A3-koossa ja kiinnittävän sitä oman toimintaympäristöönsä.

Mainosta saa jakaa myös sähköisesti sähköpostilla, oman alueen Facebook-ryhmässä jne., ja sen saa sijoittaa seuran nettisivuille.

Mainoksen kiinnittämiseksi pitää tietyissä tapauksissa kysyä lupa.

Kanta-Hämeen AS-sarjan kisojen järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta sarjan eteen tehtävästä markkinointityöstä! Autosuunnistus nousuun perinteisin keinoin!

 

 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa, 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa, ajettiin kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Sarjaan osallistui yli 150 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 360 parisuoritusta.

Kaikissa kilpailuluokissa käytiin tiukkaa pistekisaa mestaruudesta, ja luokkien kahden parhaan parin piste-erot olivat parin pisteen luokkaa. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen kuusi parasta suoritustaan. 

Sarjan päätöskisa muutti aloittelijaluokan kärkiparien järjestyksen, kun EMSC:n Vesa Hakola – Mikael Korhonen ajoi kauden neljännen voittonsa ja nousi Manu ja Matias Immosen ohi. E-luokan kuljettajien mestaruus ratkesi Hakolalle pisteen erolla. Tasapisteisiin päätyneistä karttureista Korhonen pokkasi mestaruuspalkinnot, sillä hänellä oli yksi voitto enemmän kuin Immosella. Kolmanneksi aloittelijaluokassa sijoittui pari Juha Sandholm – Matti Isomaa. 

Myös C-luokan mestaruus ratkesi Lammilla ajetussa sarjapäätöksessä. Päätöskisan voittaneet Lopen UA:n Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja keräsi lopulta kaksi pistettä enemmän kuin Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala. THU-Team/AL-Lohja-pari Hannu Juselius – Hannu Hirsivaara oli C:ssä kolmas. 

B-luokassa TCoF:n pari Anssi Vuorinen – Hannu Pusa oli lopulta kaksi pistettä parempi kuin UFAK:n Jarmo Hakonen – Andrei Krüger. RiiUA:n Mika ja Eemi Salo sijoittuivat pronssille samalla pistemäärällä, millä AAU/LopUA-pari Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen jäi B:ssä neljänneksi. 

Ylimmässä MA-luokassa Hausjärven Anssi Karppinen oli kuljettajissa pisteen parempi kuin Turun Jari Ojanperä. Karttureissa Kangasalan Jari Kulmala oli ykkönen ennen Ylöjärven Timo Saarista. Sarjan yhdeksän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Ahveniston Autourheilijat. 

  

Kuvia AS-sarjasta 

ASAlitaloEramaja

 Loppilaiset Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja nousivat päätöskisan voitolla C-luokan mestareiksi. (kuva Pekka Virtanen)

  ASVuorinenPusa

Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa voittivat AS-sarjan B-luokan mestaruuden. (kuva Pekka Virtanen)

 

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kisaa luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa aletaan elo-syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu Immonen – Matias Immonen ja Vesa Hakola – Mikael Korhonen. EMSC:n Hakola ja Korhonen voittivat kevätkauden päättäneessä UFAK:n kisassa E:n ylivoimaisesti, kun kaksi ensimmäistä kisaa voittaneet Manu ja Matias Immonen keskeyttivät Vantaan vauhtipuistossa tekniikkavikaan.

Neljän kisan perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko Alatalo – Johanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen kisan voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi Vuorinen – Hannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätöskisaa järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme kisaa ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta. Vantaalla voittaneet JSAST:n Anton ja Ari Tuomala ovat ajaneet vasta kaksi kisaa hyvällä menestyksellä.

OjanperaKulmala

Kaikki neljä kisaa ajanut NaSU/KangUA-pari Jari Ojanperä – Jari Kulmalajohtaa ylintä luokkaa. Kolme osakilpailua ajaneet RiiUA:n Markus ja Olli Riiho ovat MA-luokassa toisena.

AS-sarjan syyskausi alkaa 6.8. Hämeenlinnassa ajettavalla Ahveniston AU:n kisalla.

Ilmoittautuminen AAU:n kilpailuun

Kanta-Hämeen harjoitusajosarjan osakilpailut löytyvät kilpailukalenterista

Sarjapisteet

VaToSUA 21.5.2019 tulos
FoSUA 28.5.2019 tulos
RiiUA 4.6.2019 tulos 
UFAK 11.6.2019 tulos 
AAU 6.8.2019 tulos
HyUA 13.8.2019 tulos
LopUA 20.8.2019 tulos
TAUK 27.8.2019 tulos
LamUA 3.9.2019 tulos

Palkintojenjakotilaisuus pidetään 24.9.2019 klo 18.30

Nummenkylän Kylätalo, Hämeen Härkätie 4151, 14300 Renko

Palkitaan E 3, C 3, B 4, MA 1 sekä kuskeista, että karttureista

 

Sarjan 2020 yhteyshenkilöille sarjan aloituskokous 3.3.2020 klo 18:30 RiiUA:n toimistolla Kynttilätie 6, Riihimäki

 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 21.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta. 

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 21.5. (Valkeakoski, VaToSUA), 28.5. (Forssa, FoSUA), 4.6. (Riihimäki, RiiUA), 11.6. (Vantaa, UFAK), 6.8. (Hämeenlinna, AAU), 13.8. (Hyvinkää, HyUA), 20.8. (Loppi, LopUA), 27.8. (Janakkala. TAUK) ja 3.9. (Lammi, LamUA). 

Ilmoittautuminen

  ASkalustoa

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita. 

Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com