Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja

 

sarjapisteet


RiiUA 15.6.2021 tulokset
LopUA 3.8.2021
 tulokset
FoSUA 10.8.2021 ilmoittautuminen
VaToSUA 17.8.2021 ilmoittautuminen
TAUK 24.8.2021 ilmoittautuminen
AAU 31.8.2021 ilmoittautuminen
LamUA 7.9.2021 ilmoittautuminen

Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan tiistaina 15.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan kuusi kisaa ajetaan elo–syyskuussa. 

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne on jatkunut myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 15.6. isännöimä kisa. Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 10.8. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta. 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä. Lähtöluettelo

Autosuunnistusauto
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan tavallisella henkilöautolla, mutta ylemmissä luokissa kilpaillaan varta vasten tähän lajiin varustelluilla autoilla. (kuvaaja Pekka Virtanen) 

 

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan mainoksen kysyntä ylitti odotukset, joten tolppamainoksesta jouduttiin ottamaan uusintapainos!  

No, todellinen syy mainoksen uudelle versiolle on se, että toukokuussa ajettavaksi suunnitellut kaksi harjoitusajoa siirtyivät koronavirusrajoituksen vuoksi kesäkuukausien puolelle: Forssan kisa ajetaan 10.8. ja Riihimäen 15.6. Sarja-avauksena toimii näin ollen 1.6. ajettava Lopen kisa ajetaan syksyllä. 

Tolppamainoksella tarkoitetaan postmodernia tapahtumamarkkinointia, joka perustuu asiasta kiinnostuneiden henkilöiden aktiivisuuteen ja viitseliäisyyteen. Tolppamainosmarkkinointi tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka elävät normaalia elämää ja liikkuvat huoltoasemilla, kaupoissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla, seurojen kerhohuoneille jne. Näitä tosin on nyt vallitsevan koronavirusepidemian aikaan niukasti. 

Autosuunnistuksesta kiinnostuneiden henkilöiden toivotaan kopioivan tästä pdf-muodossa tai tästä jpg-muodossa löytyvää AS-sarjan mainosta A4- tai A3-koossa ja kiinnittävän sitä oman toimintaympäristöönsä – korona aikaan siis pääasiassa kodin seinille. 

Mainosta saa jakaa myös sähköisesti sähköpostilla, oman alueen Facebook-ryhmässä jne., ja sen saa sijoittaa seuran nettisivuille. 

Mainoksen kiinnittämiseksi pitää tietyissä tapauksissa kysyä lupa. 

Kanta-Hämeen AS-sarjan kisojen järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta sarjan eteen tehtävästä markkinointityöstä! Pidetään autosuunnistus hengissä kaikin keinoin! 

 

Kanta-Hämeen pahentunut koronavirustilanne on pakottanut sarjajärjestäjät siirtämään sarja-avausta toistamiseen, ja nyt ensimmäinen seitsemästä osakilpailusta ajetaan vasta 15.6. Avauskisaa isännöi Riihimäen UA. 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarjan avauskisa piti alun alkaen ajaa Forssan Seudun UA:n isännöimänä 18.5., mutta kyseinen kisa siirtyi järjestettäväksi 10. elokuuta. Myös 25.5. ajettavaksi merkitty Riihimäen UA:n kisa siirtyi, ja on nyt siis ohjelmassa 15. kesäkuuta. 

Alkuperäisessä kalenterissa kevätkauden kolmantena kisana ollut Lopen UA:n kisa piti ajaa suunnitellusti 1. kesäkuuta, mutta vallitsevien rajoitusten vuoksi loppilaiset ovat siirtäneet kisansa syksymmälle myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä

MaunulaLaurila
Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avaus siirtyi kesäkuun puoliväliin. 

 

Kanta-Hämeessä voimassa olevat koronavirusrajoitukset eivät mahdollista AS-harjoitusajojen järjestämistä toukokuussa. Tai harjoitusajojen järjestäminen olisi mahdollista, mutta kaikilla osallistujilla pitäisi olla kilpailijalisenssi.

Suomen pitkäikäisin autourheilusarjan avauskisa piti ajaa Forssan Seudun UA:n isännöimänä tiistaina 18.5., mutta kyseinen kisa siirtyy elokuulle. Myös 25.5. ajettavaksi merkitty Riihimäen UA:n kisa siirtyy, mutta se ajettaneen kesäkuussa (15.6.). Jos rajoitukset eivät jatku toukokuuta pidempään, sarjan avauksen järjestää Lopen UA 1. kesäkuuta. 

Autosuunnistusvuosi 2021 käynnistyy näin ollen lauantaina 22. toukokuuta, kun ohjelmassa on Hämeenlinnassa ajettava SM/Cup Härkätien Lenkki AS. AS:n arvosarjojen avauskilpailussa on myös C-luokka. Kaikissa luokissa voi kilpailla lähtöpaikalta lunastettavalla tutustumislisenssillä, joka maksaa reilut 25 euroa/henkilö.

SM/Cup Härkätien Lenkki AS:n Kiti-kisasivu löytyy täältä

KlenJariJani
Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avaus siirtyy kesäkuulle.

 

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com