Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Olet tässä: AutosuunnistusKilpailutAS-sarjatKanta-Hämeen AS-sarja

Kanta-Hämeen AS-sarja

9sarja-logo

Autosuunnistuksen Kanta-Hämeen harjoitusajosarja

 

Kilpailut

Sarjan säännöt ja osakilpailujen yhteyshenkilöt

 

Järjestävä seura päivämäärä  sarjapisteet lisätiedot
Forssan Urheiluautoilijat ti 9.5.2017  tulokset  Foorumilla
Valkeakosken-Toijalan Seudun UA to 25.5.2017  tulokset  VaToSUA
Turengin Autourheilukerho ti 6.6.2017  tulokset
Ahveniston Autourheilijat ti 8.8.2017  tulokset
 Foorumilla
Riihimäen Urheiluautoilijat ti 15.8.2017  tulokset
 Foorumilla
Hyvinkään Urheiluautoilijat ti 22.8.2017  ilmoittautuminen
Lopen Urheiluautoilijat ti 29.8.2017  ilmoittautuminen
Lammin Urheiluautoilijat ti 5.9.2017  ilmoittautuminen
Myllykukko, Ilvesvuorenkatu 2, 01900 Nurmijärvi

Kanta-Hämeen AS-sarjan Tolppamainos

Kanta-Hämeen AS-sarjan ”tolppamainos”

Hämeenlinnan ympäristössä eli alueella Forssa–Valkeakoski–Lammi–Hyvinkää–Forssa touko–syyskuussa ajettavan perinteisen autosuunnistussarjan markkinoinnissa viime vuonna käyttöön otettu perinteinen paperinen ”tolppamainos” on jälleen jaossa.

Osalle nykyihmisiä tämä markkinointitapa on täysin tai lähes täysin tuntematon. Kyseessä on postmoderni tapahtumamarkkinointi, joka perustuu asiasta kiinnostuneiden henkilöiden aktiivisuuteen ja viitseliäisyyteen.

Toisin kuin nykyisin käytössä oleva Internet- ja some-markkinointi, tolppamainosmarkkinointi tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka elävät normaalia elämää ja liikkuvat huoltoasemilla, kaupoissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla, seurojen kerhohuoneille jne.

Autosuunnistuksesta kiinnostuneiden henkilöiden toivotaan kopioivan osoitteesta https://www.dropbox.com/s/5sy1ob62e84vsnp/ASsarja2017mainos.pdf?dl=0 (tämä on pdf-muodossa) ja osoitteesta https://www.dropbox.com/s/j0jbp2mk94slrs8/ASsarja2017mainos.jpg?dl=0 (tämä on kuvana eli jpg-muodossa) löytyvää AS-sarjan mainosta A4- tai A3-koossa ja kiinnittävän sitä oman toimintaympäristöönsä.

Mainosta saa jakaa myös sähköisesti sähköpostilla, oman alueen Facebook-ryhmässä jne., ja sen saa sijoittaa seuran nettisivuille.

Mainoksen kiinnittämiseksi pitää tietyissä tapauksissa kysyä lupa.

Kanta-Hämeen AS-sarjan kisojen järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta sarjan eteen tehtävästä markkinointityöstä! Autosuunnistus nousuun perinteisin keinoin!

Kanta-Hämeen AS-sarja 2015 päätökseen

Autosuunnistus on hyvä perheharrastus

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kahdeksassa osakilpailussa tehtiin kesän aikana yhteensä 267 parisuoritusta. Moni pari muodostuu saman perheen jäsenistä.

Kanta-Hämeen AS-sarjan osanottajamäärät painottuivat aloittelijasarjan idean mukaisesti vain harjoitusajoissa olevaan aloittelijaluokkaan (E) ja harrastajaluokkaan (C). E-luokassa kilpaili noin kaksi tusinaa kuljettajaa ja kartanlukijaa, ja yhteensä E:ssä tehtiin 87 parisuoritusta. C-luokassa kilpailleet 17 paria ottivat yhteensä 71 kisastarttia. B-luokassa tehtiin 53 ja MA-luokassa 56 kisasuoritusta. Kahdeksaan kilpailuun osallistui yhteensä 154 eri kilpailijaa.

Aloittelijamestaruuden melko ylivoimaisesti voittaneet espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen aloittivat AS:n, kun Säälehto etsi kartingin jälkeen uutta autourheilulajia. Kartanlukija Harilainen löytyi samalta työpaikalta.

Sarjakärki sai kovan vastuksen naiskilpailijoista, sillä Harilaisen taakse sijoittui neljä naiskartanlukijaa Johanna Erämajan johdolla. Hämeenlinnalaisen Erämajan kuljettajana toimi hänen äitinsä Tuija Järvinen.

Kahdessa alimmassa luokassa perheparit muodostivatkin melkoisen enemmistönä, ja esimerkiksi C-luokassa kaikki kärkisijat päätyivät samaan talouteen. Tämä ei ole ihme, sillä AS:n harrastaminen on helppoa ja edullista: harrastajaluokissa ei tarvita erikoisvarusteltua autoa, kartanlukijalle ei ole asetettu alaikärajaa, kilpailijat eivät tarvitse lisenssejä tai seurajäsenyyksiä, ja osanottomaksukin on vain 10 euroa/pari.

Vuosina 2012 ja 2013 rallin trophy-mestaruuden voittanut Riihimäen UA:n Janne Toivonen oli siirtynyt ratin takaa kartturiksi ja luotsasi isänsä Jukan C-luokan mestaruuteen.

Viime vuonna C:n mestariksi ajanut akaalais-lahtelainen pari Henri Oksman – Antti Nousiainen voitti tänä vuonna B-luokan. Ylimmän MA-luokan sarjamestariksi ajoi hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen.
Sarjan järjestäjäseurojen kesken käytävässä joukkuekisassa menestynein seura oli Ahveniston Autourheilijat. Osakilpailujärjestäjinä toimivat myös Forssan Seudun UA, Hyvinkään UA, Lammin UA, Lopen UA, Riihimäen UA, Turengin AUK ja Valkeakosken-Toijalan Seudun UA.

Kaikille autosuunnistuksesta kiinnostuneille avoin Kanta-Hämeen AS-sarjan palkintojenjakotilaisuus järjestetään tiistaina 22. syyskuuta kello 18.30 alkaen Riihimäen ABC-asemalla osoitteessa Kinturintie 2.

ToivonenJukkaJannenetti
Rallimestaruuksia ajanut RiiUA:n Janne Toivonen voitti AS-sarjan C-luokan kartturimestaruuden isänsä Jukan kanssa. (Kuva Juhani Valkoinen)

SaalehtoHarilainen
Pasi Säälehto ja Markus Harilainen siirtyivät kartingista AS:n pariin ja voittivat Kanta-Hämeen AS-sarjan aloittelijamestaruuden. (Kuva Pekka Virtanen)

NousiainenOksman
Antti Nousiainen ja Henri Oksman voittivat B-luokan. (Kuva Pekka Virtanen)

JarvinenEramaja
Tuija Järvinen oli E:n kuljettajakisassa kolmas, tyttärensä Johanna Erämaja karttureissa toinen. (Kuva Pekka Virtanen)

SaloMikaEemi
AS on hyvä perheharrastus. RiiUA:n Mika Salo ajoi 11-vuotiaan Eemi-poikansa kanssa C-luokassa kolmanneksi. (Kuva Juhani Valkoinen)

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy 9.5.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. Yli 50-vuotiaan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan tämän kesäkauden avaus suunnistetaan tiistaina 9.5. Forssassa.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja lähti liikkeelle Hämeenlinnassa Autourheilukerhon HAUK:n osastojen välisistä suunnistus- ja tarkkuusajoista (ST), joita ajettiin Hämeenlinnan lisäksi Hauholla, Iittalassa ja Turengissa. 70-luvulle tultaessa sarja alkoi laajeta, kun mukaan tuli HAUK:n naapuriseuroja. Sarjan aloittajaseuran lisäksi myös ST on siirtynyt historiaan, ja laji on tunnettu jo pitkään autosuunnistuksena.

Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua. Tänä vuonna sarjassa ajetaan touko–syyskuussa kahdeksan kisaa. Tämänvuotisen sarjan kisajärjestäjät ovat Ahveniston AU, Forssan Seudun UA, Hyvinkään UA, Lammin UA, Lopen UA, Riihimäen UA, Turengin AUK ja Valkeakosken-Toijalan Seudun UA.

Tänä vuonna AS-sarjan kisat ajetaan Helatorstaina 25.5. Valkeakoskella ajettavaa toista osakilpailua lukuun ottamatta tiistai-iltaisin.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 9.5. (Forssa), 25.5. (Valkeakoski), 6.6. (Janakkala), 8.8. (Hämeenlinna), 15.8. (Riihimäki), 22.8. (Hyvinkää), 29.8. (Loppi) ja 5.9. (Lammi).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä. Lisätietoa AS-sarjan kisoista saa myös Facebook-ryhmän Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä kautta.

Face-linkki: https://www.facebook.com/groups/AutosuunnistustaKantaHameessa/

TayotaRAVedesta1 600
Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta!

RiiUA:n Toivoset AS-mestareiksi

Riihimäen Urheiluautoilijoiden Jukka ja Janne Toivonen voittivat C-luokan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kuudennessa osakilpailussa. Lopen Urheiluautoilijoiden järjestämän kisan voittanut isä-poikapari varmisti samalla itselleen C:n sarjamestaruuden.

Vuosina 2012 ja 2013 rallin trophy-mestaruuden voittanut Janne Toivonen on lukenut isälleen ”nuotteja” mallikkaasti kesän AS-kisoissa, sillä Toivoset ovat voittaneet viidestä ajamastaan kisasta kolme ja sijoittuneet kaksi kertaa kakkoseksi.

Toivosten mestaruuden ainoa uhka, hämeenlinnalaiset Rasmus ja Teemu Hakala, eivät osallistuneet Lopen kisaan, eivätkä veljekset pysty enää nousemaan RiiUA:n parin ohi. Lopella kolmoseksi ajaneet RiiUA:n Mika ja Eemi Salo, niin ikään isä ja poika, kilpailevat Hakaloiden kanssa C:n hopeatilasta.

Aloittelijaluokassa espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen vankistivat sarjajohtoaan kauden kolmannella luokkavoitolla. Kakkoseksi ajaneet Tuija Järvinen ja Johanna Erämaja ovat kuitenkin vielä mukana E-luokan mestaruuskamppailussa.

Viime vuonna C:n mestariksi ajanut akaalais-lahtelainen pari Henri Oksman – Antti Nousiainen johtaa puolestaan B-luokan sarjaa kahden pisteen erolla HyUA:n pariin Anita Heino – Pasi Winberg. Oksman – Nousiainen oli Lopella B:n kakkonen, kun voittoon ajoi kyröläispari Markku Kannisto – Juha Sinkkonen.

MA-luokan voittanut hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen voittaa ylimmän kisaluokan mestaruuden.

AS-sarjan kaksi viimeistä kisaa ajetaan Hämeenlinnan Tuuloksessa 25.8. ja 1.9.

ToivonenJanne
Rallimestaruuksia ajanut RiiUA:n Janne Toivonen on voittamassa AS-sarjan C-luokan kartturimestaruuden.

Sivu 1 / 2

Free business joomla templates