Tasapistesääntö

Tänne keskustelut, jotka eivät sovellu muihin alakategorioihin.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Tojo
Posts: 2
Joined: Thu Oct 31, 2019 7:55 am

Tasapistesääntö

Post by Tojo »

Moro !
Lueskelin tuon lajipäällikön juttua tasapisteiden sattuessa, mutta en huomannut, että oheista tulkintaa oli käytetty sijoituksien ratkaisussa tai siten en ymmärrä miten tätä tulkitaan. Siksi tarkistaisin tulkintaa joka esiintyy lajiryhmän tiedotteessa 13.8.201 joka kuului seuraavasti:

• Tasapistesääntö kohdassa 70.10 on ollut aika hankala ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Siksi palataan osittain vanhaan sääntötekstiin seuraavasti:
• Mikäli kilpailijalla on useita saman suuruisia osakilpailupisteitä joista kaikkia ei voida huomioida loppupisteissä, jätetään näistä viimeiset
huomioimatta.
• Tasapisteiden sattuessa paremmuus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:
o 1. Se jolla on huomioon otettavista kilpailuista enemmän voittoja, toisia sijoja, kolmansia sijoja, jne.

Voisiko lajipäällikkö avata tätä tulkkausta ?

T: Mika Pulkkinen

Timo
Posts: 100
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:41 am
Location: Espoo

Re: Tasapistesääntö

Post by Timo »

Vastaan lajipäällikön puolesta: viittaamasi tiedotteen teksti koskee ensi vuoden sääntöä. Tämän vuoden säännöissä luvussa 70.10 lukee:

"Tasapisteisiin päädyttäessä kilpailijoiden keskinäisen paremmuusjärjestyksen ratkaisee pienimmät yhteenlasketut sijoitukset osakilpailuissa joissa molemmat tai kaikki tasapisteisiin päätyneet kilpailijat ovat saaneet sarjapisteisiin mukaan lasketun tuloksen. Tarkastelu voidaan tehdä kahden kilpailijan välillä kerrallaan. Jos tämän jälkeen sijat ovat tasan, huomioidaan arviointiperusteena yhteenlasketut virhepisteet em. keskinäisissä osakilpailuissa. Jos tämäkään ei tuo ratkaisua, katsotaan sijoitus jaetuksi. "

Esim. tämän vuoden SM:n 3. ja 4. sijoille tulleilla kilpailuja, joista molemmat ovat saaneet sarjapisteisiin lasketun tuloksen, ovat osakilpailut 2 ja 3. Sijoitukset em. osakilpailuissa menivät tasan, jolloin mentiin virhepisteiden tarkasteluun. Kolmanneksi sijoittuneiden yhteisvirhepistet em. kahdesta kisasta olivat 8400 ja neljänneksi sijoittuneiden 9309.

Timo Leppäkorpi
AS-lajiryhmä

Tojo
Posts: 2
Joined: Thu Oct 31, 2019 7:55 am

Re: Tasapistesääntö

Post by Tojo »

Moro !

Kiitos nopeasta vastauksestasi. Näin ymmärsinkin tämän vuoden sijoitusten määräytyvänkin kuin kerroitkin.
Jäi vain mietityttämään tuo lajiryhmän tiedote. Jostain syystä en ymmärtänyt, että asia koskeenkin ensivuotta.

T: mika

Post Reply