Koostelähetys RiiUA Syyseksytyksestä 2018

Tänne keskustelut, jotka eivät sovellu muihin alakategorioihin.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
AN
Posts: 34
Joined: Sat Oct 14, 2006 7:54 pm
Location: Lappeenranta

Koostelähetys RiiUA Syyseksytyksestä 2018

Post by AN » Tue Dec 11, 2018 5:44 pm

Syyseksytyksen 15 minuuttinen koostelähetys katsottavissa https://youtu.be/9SUNkYFnxfs Palautetta otetaan vastaan! Kaikki kommentit tervetulleita joko tähän viestiketjuun tai antti (piste) i (piste) nousiainen @ gmail (piste) com

Taustatietoja:

Tällaisen koosteen tekeminen vaati kuvamateriaalia 4 autosta, joista 1 kuvasi koko kisan, 2 osan matkaa ja 1 vain yhden jakson. Lisäksi oli 5. auto jossa oli kamera, mutta sen materiaali ei ollut yhteensopivaa editointivälineistön kanssa joten jäi käyttämättä. Lisäksi käytössä oli 5 Android-puhelinta, joita käytettiin tallentamaan GPS-jälki.

Välineistöstä GPS-tallennus onnistui aivan hyvin perus kännyköillä. Oleellista tässä on että käytetään samaa softaa samoilla asetuksilla että saadaan yhtä tarkat GPS-jäljet käsiteltäväksi. Kamerapuolella käytössä oli 5 eri mallista kameraa, mikä toi editointiin lisätyötä moneen kohtaan. Jos näitä koosteita halutaan tehdä isommassa mittakaavassa lisää, olisi hankittava tätä varten kamerakalusto. N. 250 e / kamera saa kameran, muistikortin, lisäakun (powerbank) ja telineen. Eli 1000 - 1500 euroa kun joku sponssaisi kalustoon niin saisi jonkinlaisen tuotannon käyntiin (wink wink). Kun kaikki materiaali olisi yhdessä paikassa kameroissa samanlaisessa tiedostomuodossa, helpottuisi editointivaihe huomattavasti. Samanlainen kalusto helpottaisi myös materiaalin keräämistä kun kameroihin voisi tehdä helpot käyttöohjeet, mikä helpottaisi säätöä kisapaikalla huomattavasti.

Kaikki nyt käytetty välineistö oli haalittu kasaan saatavilla olevista tarpeista. Kiitokset kameroitaan tähän käyttöön antaneille.

Työmäärästä:

Tähän 15 min koosteen koostamiseen kului kisapäivänä kameroiden ja tallentimien kanssa säätäessä sekä tuloksia analysoidessa n. tunti. Työpöydän ääressä rakentamiseen ja editointiin kului varovasti arvioituna n. 20 - 25 tuntia. Nyt kun pohjat on tehty valmiiksi, tuollaisen vartin koosteen tekee 5 auton tuottamasta materiaalista arviolta 10 - 15 tunnissa. Tämä tietenkin vaihtelee paljon sen mukaan, miten paljon eri tapahtumia pitää mukaan saada. 1-2 pyörityksen harkkarista koosteen kasaa varmasti alle 10 tunnissa koska materiaalia on käsiteltävänä selvästi vähemmän. Nämä ajat siis sillä oletuksella että kaikki materiaali on saatavilla eikä videoita tarvitse metsästää ympäri kyliä.

Toivottavasti oli viihdyttävä pätkä :)

- Antti
...eiku...

LVee
Posts: 634
Joined: Tue Feb 17, 2009 3:18 pm
Location: Kuopio

Re: Koostelähetys RiiUA Syyseksytyksestä 2018

Post by LVee » Tue Dec 11, 2018 7:38 pm

Todella hieno pätkä oli. Ainakin lajin harrastajalle tämä oli mielenkiintoinen ja siitä ymmärsi hyvin mitä tapahtuu. Tavan teevee katsojan kannalta hiukan vaikea sanoa että pääseekö jyvälle ja sitten tarttuuko koukkuun että katsois seuraavankin kisavideon ja lähtis vielä kokeileen itse lajia…
Se oli hyvää että seurattiin muutamaa autoa ja kun joku teki virheen niin huomasi miten se vaikuttaa ja kuinka toinen kovemmalla vauhdilla voi ottaa lyhyelläkin välillä etumatkan kiinni. Tämä rakenne mielestäni hyvä. Ehkä pienet ennakko haastattelut ja kuskien ja autojen esittelyt niin voisi vielä parantaa kiinnostavuutta. Tällaisen tekeminen vie aikaa ja energiaa niin todella hienon työn ootte tehnyt !

Post Reply