As-markkinointi

Tänne keskustelut, jotka eivät sovellu muihin alakategorioihin.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
LVee
Posts: 697
Joined: Tue Feb 17, 2009 3:18 pm
Location: Kuopio

As-markkinointi

Post by LVee »

Mietittiin veljeni kanssa ideoita autosuunnistuksen markkinoimiseksi, aateltiin että moni on varmaan kokeillut erilaisia juttuja, niinpä aateltiin laittaa tähän kysely että minkälaisia ideoita eri puolella suomia on käytetty ja miten ne on toiminu osallistujamäärien lisäämiseksi. Eli saa vapaasti heittää tänne muiden iloksi ja ihmeteltäväksi ja kokeiltavaksi. Sitten se meidän "hullu" idea: kiintorastit :) ei olla vielä kokeiltu mutta onko joku kokeillu ja saisko sitä toimivaksi, meillä oli ajatuksena että huoltoasema jakaisi ilmaiseksi kartan esim viikon tai kuukauden aikana ennen tulevaa harkkaria ja mainostus tapahtuisi jossain muualla että huoltoaseman pitäjäkin hyötyisi lisäkävijämäärästä, se jossain muualla vois olla esim. Oulussa voi kaupungin nettisivuilla ilmotella tapahtumista ja ehkä pientä lehtimainostakin voisi kokeilla (ei tietysti kovin kallista). Reitti olisi noin vartin-puolentunnin mittainen, muutama kyltti, ongelma tässä olisi se että kukaan ei olisi selittämässä että miten se oikein piti ajaakaan, heittäkääpä ideoita ja kommentteja !
LVee
Posts: 697
Joined: Tue Feb 17, 2009 3:18 pm
Location: Kuopio

Post by LVee »

ai niin, unohin mainita että Raahessa on käytetty pääosin puskaradiota, jonka viestit on näköjään menny otolliseen maaperään... paikallislehti on tehny muutaman jutun kun on asiasta sinnepäin ilmoteltu ja aluksi ilmotettiin tuloksetkin sinne, pitäsköhän vieläkin... Puskaradio vaati ensin muutaman innostuneen harrastajan jotka tunsivat Raahesta paljon porukkaa, nykyään moni on jo kuullut asiasta ja levittäneet sanaa ja harkinnut mukaan lähtöä, potentiaalia riittää...
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Post by KariM »

AS-kiintorastirataa olen joskus itsekin miettinyt mutta toteuttamatta on toistaiseksi jäänyt. Lähinnä radan ylläpito askarruttaa mutta idea on ehdottomasti ainakin kokeiltava. Kertoilkaa kokemuksia jos sellaisen joku saa tehdyksi!

Lajin markkinointi on mielestäni haasteellista sen luonteesta johtuen. Eihän meidän harrastajien keskuudessakaan ole konsensusta siitä mitä autosuunnistuksen pitäisi olla ja mitä se ei saa olla. Eikä lajin nimi varsinaisesti ulkopuoliselle kerro mistä tässä on kysymys.

Markkinointiin pitää ruveta panostamaan. Vähimmäisvaatimus pitäisi olla tuo autosuunnistus.netistä kertova tarra autossa, ja niitä Kannonkiertäjät on nyt harrastajille järjestelemässä. Mutta miten saadaan kipinä heräämään sellaisille kohderyhmille, joissa sitä LVeen peräänkuuluttamaa potentiaalia on? Olisi varmasti mielenkiintoinen aihe tutkielmalle jollekin markkinointia opiskelevalle.
okulaari
Posts: 129
Joined: Sun Oct 16, 2011 9:28 pm

Post by okulaari »

Pitäiskö noille mopoautoilijoille järjestää oma luokka, ne kun on räjähdysmäisesti lisääntyneet viime aikoina. Olishan se hyvä harrastus ja niillä olis muutakin tekemistä kuin kylää kiertää?? Vaikka vain kokeiluluontoisena jonkin harkkarin yhteydessä (Lapua 6.11?). Saattais tulla lisää harrastajia sitä kautta jos innostuvat lajiin. Menis varmaan noilla E:n pohjilla joskin pidemmällä aikaa kun eivät niin hirveen kovaa kulje.

Sen minkä nuorena oppii sen... jne.
HaAS
Posts: 162
Joined: Tue Sep 26, 2006 11:36 am

Post by HaAS »

Mopoautoilijoihin kohdistetaan lähiaikoina Forssan seudulla "täsmäiskuja". Jos saamme yli viisi paria liikkeelle niin kisa järjestetään. Ongelma lienee siinä, että tämä laji on vaan niin vaikea ja monimutkainen. Ekasta kisasta pitäisi saada yhtä aikaa riittävän helppo ja riittävän haasteellinen ja vielä riittävän "koukuttava".
Kevään harkkariin tehtiin jo mopoautoluokka ja monta paria oli tulossa mukaan. Tosipaikan tullen ei paikalle ilmaantunut kuin yksi pari ja hekin muualta kuin Forssasta. E-luokan reitti tuntui soveltuvan MOA:lle (lue mopoautolle) oikein hyvin. Eivät olleet edes E-luokan häntäpäässä.
Mielestäni parasta markkinointia lajillemme olisi näkyvyys mediassa. Hanaa-lehti taitaa olla ainoa jossa on edes juttuja ja tuloksia. Lajiryhmä voisi miettiä yhteyksiä edes Vauhdin Maailmaan tai Tekniikan Maailmaan. TV näkyvyydestä voi kai vain uneksia.

Team HaAS
Post Reply