Lähtöjärjestys cupissa

Keskustelua, kommentointia ja pohdintaa säännöistä, niiden tulkinnoista ja parannusehdotuksista.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
jasu
Posts: 42
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:13 am

Lähtöjärjestys cupissa

Post by jasu »

Eikö B-cupissa pitäisi cup-luokan lähteä ensimmäisenä?
Ari
Posts: 185
Joined: Mon Sep 25, 2006 8:10 pm
Location: Kokemäki

Post by Ari »

Yhdistetyn NEZ- ja Cup-kisan tapauksessa joudutaan sovittamaan yhteen kansainväliset NEZ-säännöt ja kotimaiset Cup-säännöt. Lopputulokseksi on haettu varmastikin sellaista lähtöjärjestystä, joka varmimmin takaisi tasapuoliset olosuhteet kullekin kilpailijajoukolle.

Tarkkaan luettuna kotimaisissa Cup-säännöissä puhutaan, että Cup-luokka on lähtöjärjestyksessä ennen kansallisia luokkia. Näin ollen kansainvälisen NEZ-luokan kilpailijoiden lähettäminen ennen cuppilaisia, ei mielestäni ole ristiriidassa tämän säännön kanssa.

Pitäisikö MA-luokan lähteä liikkelle ensimmäisenä NEZ-sääntöjen (§11 kohta 5) mukaisena "Mestaruuskilpailuun osallistumattomat kilpailijaparit" -joukkona vai CUP-luokan perään kotimaisten sääntöjen mukaan, onkin sitten oma juttunsa. Mielestäni järkevintä on laittaa MA-luokkalaiset liikkeelle vakiintuneen tavan mukaan ennen NEZ-luokkaa, sillä Cup-luokan perään lähtevät MA-luokkalaiset helposti sekoittavat loppupäässä lähtevien Cup-kilpailijoiden kisan.

Itse näkisin, että tässä lähtöjärjestyksessä on löydettyn onnistunut kompromissi kahden eri arvokisaluokan välillä.

Näetkö/näettekö tässä lähtöjärjestyksessä jotain ongelmia, joihin tulisi jatkossa hakea muutoksia?
Jarkko Minni
Posts: 243
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:20 pm
Location: Panttila

Post by Jarkko Minni »

Ainakin meikäläisen silmään pisti tuo vain neljän minuutin ero viimeisen NEZ:in ja ensimmäisen cuppilaisen välillä, kuitenkin myös B-cup on arvosarja. Tietysti jos luokkien reitit eroaa niin reilusti toisistaan etteivät eri luokkien kilpailijat mene sekaisin (siis fyysisesti) siellä maastossa niin ongelmaa ei ole.

Se että kansallinen MA-luokka menee ensin on tietysti hyvä, silloinhan on reitillä mennyt ainakin riittävä määrä "nolla"-autoja ennen NEZ-luokan tuloa mahdollistaen heille tasapuoliset olosuhteet.
Idioottien kanssa ei voi väitellä, koska silloin joudut alentumaan heidän tasolleen ja silloin he voittavat kokemuksellaan...

Monenlaisia kuvia enimmäkseen autoihin ja moottoriurheiluun liittyen: http://jimin.galleria.fi/kuvat/
Post Reply