Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana kahdeksan hyvätasoista AS-harjoitusajoa.  

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa ajettiin touko–elokuussa kahdeksan hyvätasoista harjoitusajoa. Sarjaan osallistui noin 160 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä yli 300 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan.  

Aloittelijoiden E-luokassa RiiUA:n pari Jorma Laakso – Sauli Veikkola oli selvästi kilpakumppaneitaan parempi. Yhden voiton ajanut Tuukka Virnes – Vellu Ruuhijoki oli E:n kakkonen.  

C-luokassa TAUK:n Anita ja Susanna Paloposki sekä Forssan Aimo Gustafsson – Hannu Halme paransivat puolittain vuoden 2021 kakkos- ja kolmossijojaan: kuljettajissa Anita Paloposki oli nyt ykkönen ja Gustafsson toinen, mutta kartturit pysyivät aiemmilla sijoilla. Kahden eri kuljettajan kanssa kilpaillut AAU:n Tommi Muilu suunnisti kaikki kisat tasaisen varmasi ja oli karttureissa selvä ykkönen ennen Susanna Paloposkea ja Halmetta.  

B-luokassa kolme paria päätyi tasapisteisiin. Tasapistesääntöjen perusteella luokan mestareiksi nousivat edellisen vuoden kakkoset, RiiUA:n Mika ja Eemi Salo. HyUA:n Jani Muhli – Antti Nieminen oli toinen ja TAUK:n Markku Innala Heikki Komeri kolmas.  

Ylimmän MA-luokan voitti LopUA/FoSUA-pari Mika Pulkkinen – Joni Halme. Sarjan kahdeksan järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Turengin Autourheilukerho. 

PaloposkiAnitaSusanna
Turengin AUK:n Anita ja Susanna Paloposki voittivat kolmessa kisassa C-luokan ja olivat edesauttamassa TAUK:n seurakilpailun ykköseksi. (Kuva Juhani Valkonen)

Sarjapisteet 2022

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 17.5. ja tarjoaa touko–elokuussa kahdeksan autosuunnistuksen harjoitusajoa. 

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta. 

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 17.5. (Forssa, FoSUA), 24.5. (Vantaa, UFAK), 31.5. (Loppi, LopUA), 7.6. (Hämeenlinna, AAU), 9.8. (Riihimäki, RiiUA), 16.8. (Valkeakoski, VaToSUA), 23.8. (Janakkala. TAUK) ja 30.8. (Lammi, LamUA). 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät tämän sivuston etusivun oikeasta laidasta.

ASauto
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita. 

 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana seitsemän hyvätasoista AS-harjoitusajoa.  

Koronavirusepidemia siirsi 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan aloituksen kesäkuuhun ja sarjasta muodostui syyskesäpainotteinen. Sarjan kilpailijoiden ja kilpailusuoritusten määrään normaalista poikenneella kilpailukalenterilla ei ollut vaikutusta.  

Sarjaan osallistui yli 130 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 240 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan.  

Kaksi alinta luokkaa voitettiin maksimipistein. Aloittelijoiden E-luokassa valkeakoskelaispari Samu Juvonen – Mikko Hugg oli täysin ylivoimainen, sillä VaToSUA:n pari voitti seitsemästä kisasta viisi ja oli kerran toinen ja kerran kolmas. Yhden voiton ajaneista pareista turenkilaiset Markus ja Susanna Tammi sijoittuivat E:ssä toiseksi ja RiiUA/HyUA-pari Jorma Laakso – Sauli Veikkola kolmanneksi.  

13 vuoden tauon jälkeen AS:n pariin palanneet Timo Leinonen ja Kimmo Kortelainen voittivat C-luokassa kaikki ajamansa viisi kisaa. Nummelalais-vantaalaisen parin taakse sijoittuivat yhden osakilpailun voittaneet Anita ja Susanna Paloposki (Turenki/Hämeenlinna) ja Forssan Aimo Gustafsson – Hannu Halme.  

B-luokassa voitot jakautuivat viidelle parille ja kaksi kärkisijaa isä-poikapareille. Voittoon ajoivat Matti ja Antti Erämaja (Turenki/Valkeakoski) ennen RiiUA:n Mika ja Eemi Saloa.   

Ylimmässä MA-luokassa FoSUA:n Jari Koivisto oli kuljettajien ja Joni Halme kartturien ykkönen. Sarjan seitsemän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijat.  

  ASFiat850
Autosuunnistusta voi harrastaa monenlaisella kalustolla. VaToSUA:n Arvo Etelä ja Jukka Pehkonen kilpailevat historiallisella Fiat 850:llä. (Pekka Virtanen)

Kanta-Hämeen AS-sarjan 2021 pisteet

 

sarjapisteet


RiiUA 15.6.2021 tulokset
LopUA 3.8.2021
 tulokset
FoSUA 10.8.2021 tulokset
VaToSUA 17.8.2021 tulokset
TAUK 24.8.2021 tulokset
AAU 31.8.2021 tulokset
LamUA 7.9.2021 tulokset

Alakategoriat

Kanta-hämeen AS-sarjan vanhat sivut, tulokset ja tunnelmat 2002-2012

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Alueelliset AS-sivut

Autosuunnistus.net toimitus

AS-uutiset & juttuvinkit: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kilpailukalenteri: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tilastot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Autosuunnistuskuvia vuodesta 2004 alkaen (Jari Koiviston kokoelma)

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com